Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zonnepanelen sunpowerZonnepanelen sunpower? Ga je zonnepanelen aanschaffen dan is het goed om vooraf te kijken naar de merken die er verkrijgbaar zijn. Wanneer je verder kijkt dan de gevestigde grote namen kom je het merk Sunpower tegen. Dit is een merk wat met een compleet nieuw concept komt op het gebied van zonnepanelen. Men rekent af met een aantal nadelen die er zijn rondom de huidige generatie zonnepanelen. We hebben gekeken naar deze generatie zonnepanelen en de voor- en nadelen van het systeem. Verder keken we naar de verdere mogelijkheden die men biedt om geld te verdienen met de zon.

*Tip:

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

De tarieven van zonnepanelen van sunpower

Sunpower is een bedrijf wat niet heel scheutig is met het vooraf verstrekken van prijsinformatie over de zonnepanelen. Daar heeft men zo een reden voor. De panelen zijn namelijk een behoorlijk stuk duurder dan de gemiddelde zonnepanelen die je kan kopen. Waarom je deze panelen dan wel moet kopen en de investering voor lief moet nemen leggen we je nu uit.

Een lange levensduur

Sunpower maakt de zonnepanelen met een zeer lange levensduur. Dat heeft voor jou als klant flink wat voordelen. De gemiddelde installatie zal namelijk een performantiegarantie van 25 jaar hebben, maar deze niet altijd halen. De zonnepanelen zijn namelijk zo gemaakt dat er redelijk gemakkelijk door het lange blootgesteld zijn aan de zon en weersomstandigheden schade aan kan ontstaan. De meeste zonnepanelen beginnen dan ook defecten te vertonen tegen de leeftijd van 15 jaar. De leeftijd van 25 jaar halen ze niet zomaar, waardoor deze performantiegarantie komt te vervallen. Op het gebied van garantie en levensduur zit je beter met de zonnepanelen van Sunpower. Deze zijn namelijk zo gemaakt dat de materialen langer meegaan, tot wel 40 jaar. Door de speciale constructie van de panelen zijn er geen draden aan de bovenkant zichtbaar waardoor er ook geen draadbreuken kunnen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van deze panelen wel tot het maximum zal gaan. Je schaft dus panelen aan die een stuk duurder zijn dan de concurrent, maar daar staat tegenover dat je de set minder snel door een andere set zonnepanelen moet laten vervangen.

Een kostbaardere productie

De zonnepanelen van sunpower danken hun hogere prijs niet alleen aan het feit dat ze anders zijn gebouwd dan andere zonnepanelen. Er wordt ook gebruik gemaakt van de zogeheten monokristallijne techniek. Dat houdt in dat er voor de productie van deze zonnepanelen silicium wordt gebruikt. Op zich is dat weinig bijzonders, ware het niet dat de panelen silicium nat het verhitten – op 1500 graden celsius – gecontroleerd afkoelen. Het silicium zal dan ook als gelijke rechhoekige kristallen aan elkaar hechten. Er wordt dus één geheel gemaakt in plaats van een plaat met samengeperste kristallen in willekeurige vormen. Daardoor is de productie arbeidsintensiever. Het feit dat de panelen monokristallijn zijn houdt in dat er meer energie kan worden geproduceerd uit de zon. Doordat er gebruik is gemaakt van één hele plaat in plaats van een soort mozaïek gaat het materiaal efficiënter om met de zon.

 

Actief bij schaduw

Een monokristallijn paneel heeft als groot voordeel dat het zonnepaneel in staat is om ook bij schaduw en bewolking nog energie op te wekken. Er wordt dan namelijk gewerkt met diffuus licht wat op de panelen valt. Dit diffuus licht zal bij een polykristallijn paneel tot niets leiden; er wordt geen energie opgewekt. Bij een monokristallijn paneel echter kan diffuus licht  – hetzij in mindere mate – worden omgezet in energie. Deze panelen zijn dan ook zeer praktisch en berekend op het Hollandse klimaat waarbij de zon nu eenmaal niet altijd schijnt.

Oorsprong in de ruimtevaart

Sunpower is een merk wat in de consumenten-industrie nog niet zo heel bekend is. Het bedrijf heeft namelijk eerst furore gemaakt in de ruimtevaart. De NASA gebruikt panelen die door deze producent gemaakt zijn. Aangezien er dan onder heel andere omstandigheden energie moet worden opgewekt is het duidelijk en logisch waarom deze apparaten het zo goed doen onder alle weersomstandigheden. Toen een ander bedrijf, Spectrolab, als concurrent opdoemde heeft het bedrijf Sunpower zich toegelegd op de consumentenmarkt. Een gouden greep zoals wel blijkt uit de onderzoeksresultaten.

Beter bestand tegen warmte

Door de technologie die in de Sunpower panelen zit verwerkt zijn ze beter bestand tegen warmte. Dit is een minpunt wat je bij veel zonnepanelen namelijk tegenkomt. De panelen functioneren goed bij zon, maar wanneer de temperatuur onder de zonnepanelen te hoog komt zullen ze minder goed gaan functioneren. Sunpower heeft de panelen zo gemaakt dat er onder de monokristallijne platen nog een onderlaag zit. Die heeft een thermische werking waardoor de panelen minder snel oververhit zullen raken. Er zal altijd wel een bepaald percentage van verlies zijn wanneer het onder de panelen te warm wordt, maar dit is minder hoog dan bij andere zonnepanelen waarbij deze techniek is toegepast. Qua efficiëntie zijn deze panelen hun geld dus eveneens meer dan waard.

Zonnepanelen aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs

Wil jij zonnepanelen aanschaffen maar eerst prijzen vergelijken, dan doe je dat met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Deze offertes vergelijken kan je een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren. Je vergelijkt de offertes op de volgende zaken:

  • Op de offertes moeten posten apart staan. De eerste post die uiteraard vermeld moet staan is het materiaal. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het materiaal van de zonnepanelen en de omvormer zelf en het montagemateriaal. De tweede post is het arbeidsloon. Dit moet vermeld staan in de vorm van een aantal uren en daarnaast moet het uurloon vermeld staan. Deze manier geeft aan waar je het minste betaalt voor het werk van het monteren. Kies altijd voor een systeem waarbij de zonnepanelen worden gemonteerd om het beste rendement te behalen. Als laatste staat het materieel vermeld. Dit is een post waarin wordt aangegeven wat er is gebruikt om de zonnepanelen te plaatsen. Je mag in dat geval denken aan bouwsteigers en het vervoer van de zonnepanelen naar jouw huis toe.
  • De BTW moet apart vermeld staan. Prijzen die vermeld worden zonder BTW hoef je niet te accepteren. Je moet immers transparantie krijgen in de prijsopbouw.
  • Kijk naar de verreden kilometers. Een leverancier die dichter in de buurt zit zal minder kilometerkosten berekenen wat voordeliger voor jou is.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering